Du behöver:
Botten: 4 ägg 6 dl finrivna morötter 2 1/4 dl matolja 4,5 dl socker 4,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 tsk kanel
Glasyr: 150 g philadelphiaost 50 g mjukt smör 2 1/4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Gör såhär: Knäck äggen i en skål, blanda med socker och olja, vispa poröst, tillsätt rivna morötter. Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ner dem i morotsblandningen. Häll upp smeten i stora dubbla muffinsformar eller i önskad form, grädda i mitten av ugnen på 175 grader tills muffinsen rest sig eller smeten stelnat. Glasyr: Vispa ihop i en bunke med elvisp eller för hand. Glasera morotsmuffinsen när de svalnat och njut med ett gott kanelte eller en chailatte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar