Skogens guld kan väl vara både hjortron och kantareller, men för mig är att gå i skogen och plocka av bär och svamp senare på sommaren otroligt rogivande. Dessutom kan du göra så mycket gott med det du plockar!
Men i detta fallet vill jag dela med mig mitt favoritsätt att tillaga kantareller som kommer direkt från skogen, precis som de är.
Du behöver för ca 2 liter kantareller:
Rikligt med äkta smör ca 50 g
1 msk majsolja
2 drag vitpeppar från kvarn
4 drag svartpeppar från kvarn
4 nypor flingsalt
Gör såhär:
Rensa kantarelerna noga från jord och barr. Hetta upp en stor stekpanna. Lägg i kantarellerna i torr panna först så att eventuell vätska inte blandas med smöret. När svampen börjar stekas- Klicka i smöret tillsammans med oljan. oljan är till så att inte smöret smakar brynt eller bränt. Salta och peppra sedan och servera kantarellerna med vitt rostat bröd och en klick cremé Fraische.
Lycka till i skogen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar