En underbar klassiker som har gjort succé på både släktmiddagar och mingelkalas. Ät brödet som det är eller lägg på bruschettaröran.
Du behöver:
I limpa italiensk vitt lantbröd
olivolja
två vitlöksklyftor.
flnsalt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader, skiva upp brödet och grilla i ugnen. när ytan är krispig och gyllenbrun tar du ut dem. Om du vill kan du grilla brödet om du har grillfest. Blir lika bra, om inte bättre än i ugnen.
Ta sedan och droppa lite olivolja över bröden. Skala en vitlöksklyfta och riv klyftan mot brödets krispiga yta. Ta så mycket vitlök du behagar. Häll på flinsalt och peppar och grunden av bröden är klara!
Bruschettaröra:
Du behöver
2 paket färska fina coctailtomater på kvist
2 rödlökar
2 pakt mozarella
ett stort knippe färsk basilika
2 mak balsamicovinäger
2 msk olivolja
flingsalt och peppar
Till garnering: Balsomicoglace, färsk basilika och riven parmesanost.
Så här gör du:
Hacka ner tomater, lök, mozarella och basilika, tillsätt sedan olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt gärna stå lite kylt innan du portionerar upp på bröden. Garnera med färsk basilika, riven parmesan och/eller balsamicoglace.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar