6.12.10

Glasnudelsallad med färska bönor och japansk dressing

Denna härliga rätt fungerar som enkel lunch eller som en kall huvudrätt.
4 port
Du behöver:
1 pkt glasnudlar
1 frp färska sockerärtor
1 brk kastanjer
2 dl edamamebönor (finns i frysdisken som man själv får skala) I välsorterade butiker finns det färska bönor i kyldisken.
1 knippe vårlök/purjolök beroende på säsong.
Dressing
Juice från 2 st lime
3 msk japansk soya
1 tsk riven ingefära
1 knippe hackad koriander
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk rostade sesamfrön

Gör såhär:
Koka nudlarna efter anvisning på förpackning. Skölj och/eller rensa grönsakerna. Hacka upp sockerärtorna i mindre bitar om önskat. Skölj nudlarna i kallt vatten. Blanda sedan med grönsaker och vänd sedan ihop med dressingen.
Japansk dressing:
Pressa juicen från 2 lime, tillsätt soya, riven ingefära, pressad vitlök,hackad koriander och rostade sesamfrön.
Servera gärna med stekt quornfilet eller marinerad tofu.

Inga kommentarer: