8.8.12

Vegetarisk "open lasanga"


Snabbmat när det är som bäst! Lasagne som inte ens behöver in i ugnen!
4 port

Du behöver:
Färska lasagne plattor              4 port
Färska tomater                        4 st
Färsk oregano                          1 dl
Valnötter                                 2 dl
Olivolja                                   Det skall inte snålas
Salt& peppar

Tomatsås
Ekologiska krossade tomater    1 burk
Färsk oregano                          1 dl
Färsk röd chili                          1/2 
Vitlöksklyftor                           2 st
Gul lök                                    1 st

Ricotta&Spenat
Fryst bladspenat                      300 g (1 frp)
Vitlöksklyfta                            1 st
Ricotta                                    1 burk ca 2,5 dl 
Salt& Peppar

Gör såhär:
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i pastaplattorna när alla andra ingredienser är färdiga.
Tomatsås- Fräs finhacka vitlök, chili och lök i rikligt med olivolja på medelvärme i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, färsk oregano, salt och peppar. Låt puttra på låg värme i minst 20 min.
Ricotta&Spenat- Stek spenaten lätt i olivolja, riv i vitlök, salta och peppra. När spenaten nått värme, vänd ner ricotta och låt värmas upp på låg temperatur. 
Rosta valnötterna i en het stekpanna. Ta ut nätterna ur pannan, häll i olivolja och stek de färska tomaterna snabbt på båda sidor.
Servera gärna på ett stort fat genom att montera lassagneplattor i botten, lägga på tomatsås, ricottablandning, de stekta tomaterna, rostade valnötter och färsk oregano. Toppa med olivolja, flingsalt och peppar. 

Inga kommentarer: