Snabbmat när det är som bäst! Lasagne som inte ens behöver in i ugnen!
4 port
Du behöver:
Färska lasagne plattor 4 port
Färska tomater 4 st
Färsk oregano 1 dl
Valnötter 2 dl
Olivolja Det skall inte snålas
Salt& peppar
Tomatsås
Ekologiska krossade tomater 1 burk
Färsk oregano 1 dl
Färsk röd chili 1/2
Vitlöksklyftor 2 st
Gul lök 1 st
Ricotta&Spenat
Fryst bladspenat 300 g (1 frp)
Vitlöksklyfta 1 stRicotta 1 burk ca 2,5 dl
Salt& Peppar
Gör såhär:
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i pastaplattorna när alla andra ingredienser är färdiga.Tomatsås- Fräs finhacka vitlök, chili och lök i rikligt med olivolja på medelvärme i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, färsk oregano, salt och peppar. Låt puttra på låg värme i minst 20 min.
Ricotta&Spenat- Stek spenaten lätt i olivolja, riv i vitlök, salta och peppra. När spenaten nått värme, vänd ner ricotta och låt värmas upp på låg temperatur.
Rosta valnötterna i en het stekpanna. Ta ut nätterna ur pannan, häll i olivolja och stek de färska tomaterna snabbt på båda sidor.
Servera gärna på ett stort fat genom att montera lassagneplattor i botten, lägga på tomatsås, ricottablandning, de stekta tomaterna, rostade valnötter och färsk oregano. Toppa med olivolja, flingsalt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar