17.10.13

Svart bönspagetti med italiensk krämig tomatsås




Jag älskar verkligen pasta, men ibland kan det kännas tungt för kroppen att äta för mycket produkter som baseras på vetemjöl- därför letar jag alltid efter andra alternativ. Denna goding kommer jag definitivt att köpa igen! Svart bönpasta Ekologisk och smarrig! Hittade denna på Bikupan som är en härlig butik på tändsticksområdet i Jönköping. 
Här följer ett enkelt veganskt pastarecept med italienska smaker.


Du behöver:

1 pkt Svart bönpasta
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
ca 3 nävar trädgårdstomater
ca 8 champinjoner
1 citron
4 st salladslökar
1 pkt Oatly imat (havregrädde)
salt & peppar
Basilika om du har några blad över

Gör såhär:

Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Finhacka eller riv vitlöken, riv skalet från citronen, skiva champinjonerna, halvera tomaterna och strimla salladslöken. Värm en rymlig panna och tillsätt olja. Fräs vitlök och champinjoner, när det börjar få färg tillsätt tomater. Låt bubbla med och sänk värmen till medel. salta och peppra, häll på havregrädden. Låt puttra i ca 2 minuter. Tillsätt sedan salladslök och citronskal. Pressa i lite citronsaft och smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och garnera med lite färsk basilika. Bra för miljön och hälsan!   

Inga kommentarer: