16.9.14

Orsas natur sommaren 2014

Någon vecka innan vårt bröllop, ett bra tecken på min blivande mans finger

Precis utanför huset gick fantastiska kalvar på bete

Gör eget kryddsmör, ta vad du har i kylen eller trädgården, blanda med rumstempererat smör och flingsalt. Rullar in i platsfolie, lägg i frysen och ta upp och skiva till grillar, pasta och bröd. I detta smör; kapris, chili och örter. En annan favorit är beasmör- Schalottenlök, dragon, lite vitvinsvinäger och flingsalt. 

Sommaren som gravid har präglats av ett helt nytt fält av alkoholfria drycker

Grillad älg från skogarna, magiskt gott!

Med den här vyn över kalvhagen och Orsasjön

Plocka vildhallon på fjället

Kramas med viltgående fjällkor

Orörd natur och ett hopp tillbaka i tiden
http://www.hembygd.se/orsa-skattunge/skraddar-djurberga-fabod-2/

Riktigt tunnbröd, småost, lantsmör och kaffe

Riktig fjällfil äts med Hjortron och torkad ingefära

Pappa Staffan bjöd på egenlagrad Whiskey från Mackmyrra. "Orsfok"

Tack för en fantastisk upplevelse familjen Öhlin!

Inga kommentarer: