28.12.08

KANTARELLPAJ MED SPENAT OCH KANEL

Pajdeg ( välj eget recept, el färdigmix)
ca 4 dl kantareller
1 paket bladspenat (färsk eller fryst)
5 sharlottenlökar
1 tsk kanel
flingsalt
peppar
äggstanning
4 ekologiska ägg
1 dl mjölk
riven västerbottenost
Börja med pajdegen och grädda den i 5 min innan du lägger i fyllningen
Stek lök med kantarellerna och tillsätt spenaten. Krydda med kanel, salt och peppar
Vispa ihop ägg och mjölk till äggstanningen och häll det över svampfyllningen i pajskalet
Toppa ikligt med riven västerbottenost, eller annan smakrik ost.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills äggstanningen är fast.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bakrecept sa...

Kantarellpaj är min favorit! Det receptet får man nog pröva på här i hemmet.
Tack för att du delade med dig av det, hör av mig hur det smakade sen..
Här är ett annat Kantarellpaj recept jag brukar laga.