21.4.09

QUINOAWOOK MED ROSTADE NÖTTER OCH FETAOSTSALLAD

En mycket

god och enkel lunch eller middag som kan ätas med eller utan räkor eller kyckling. Väldigt mättande och nyttigt. Denna gång fick jag privilegiet att bjuda min vän Cajsa på denna lunch.

Quinoawok - Du behöver för 2 pers:

3 sorters quinoa ( finns färdig balndning)

2 Stjälkar selleri

1/3 purjolök

2 dl gröna frysta ärtor

1 pressad lime

1 msk japans soya

salt och peppar

Fetaostsallad -Du behöver til 2 pers:

1/2 pkt äkta grekisk fetaost

1/2 gurka utkärnad

1 burk stora vita ekobönor

vitvinsvinegrette, olivolja, salt och peppar

Rostade cashewnötter

balsamicoglace

Gör så här:

Värm en rymlig stekpanna medans du hackar eller strimlar selleri och purjolök. För alla som hatar selleri kan jag lova att det smakar mycket annorlunda stekt! Fräs ihop dem med ärtorna och pressa sedan rikligt med lime och häll över soyan. låt det puttra ihop och tillsätt salt och peppar. Samtidigt kokar du quinoan efter anvisningar på paketet. När båda delarna puttrat och kokat klart blandar du dessa och tillsätter mer salt efter smak. Tänk på att soya är salt :)

För salladen börjar du med en enkel vinegrette i botten av en skål, lägg i den skölja urkärnade gurkan och häll i de sköljda vita bönorna.

Rosta cashewnötter i en het och torr panna.

Om du vill kan du toppa med lite balsamicoglace för sötma i rätten.

Lycka till!

Inga kommentarer: