SPARRIS- OCH GETOSTRISOTTO
Du kanske har gissat att jag gillar risotto. Här har du en av alla fina recept man kan göra med det goda lilla riset.
2 pers
3 msk olivolja
1/2 gul lök
avorioris efter portionering
1 knippe sparris
2 l grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 stor bit getost
2 msk honung
salt och peppar
Värm på oljan i en rymlig kastrull, fräs på riset och löken tills det dragit åt sig oljan och blivit gyllenbrunt. Montera sedan ner grönsaksbuljong oh grädde under ca 20 min tills riset börjar bli mjukt och krämigt. Tillsätt sedan den hackade och lätt kokta sparrisen tillsammans med bitar av getost och krydda sen efter smak. Kan inte bli en finare och enklare lördagsmåltid.
Här serverar jag risotton med en blandsallad och balsamicoglace. Passar även som tillbehör till Lammfilet med ett gott pinotage i vinglaset :)
Lycka till!
1 kommentar:
Hej Lisa!
Jag gillar oxå risotto, tråkig färg bara...men gott!!
Vi hörs! /Kram Agneta Hasslöw
Skicka en kommentar