22.3.09

Moghrabisallad med grantäpple och avokado

En fin matsallad som kan ätas till allt! I detta fall hade vi citrongravad lax. Moghrabi är ett runt matvete som även kallas storkorning couscous. Du behöver: Moghrabi enligt portionsanvisning Färsk bladspenat hackade sugarsnaps hackad vårlök 1 burk stora vita ekologiska bönor ett granatäpple avokado vinegrette: 2 tsk dijon 1 pressad citron 3 msk olja ett knippe hackad timjan 2 tsk honung salt och peppar Koka Moghrabin. Börja med att göra vinegretten i en skål. hacka ner grönsaker och blanda ner bladspenat. Det bästa sättet att få ut granatäpplets kärnor är att dela på det, ta skaftet på en kniv och sedan slå ut kärnorna. Varning för fläckar! Servera salladen med det du helst önskar. Ett nyttigt alternativ till potatis mm. MUMS!

Inga kommentarer: