22.3.09
FJÄLLETS BÄSTA VARMA CHOKLAD
Har du druckit varm choklad som bara smakar socker eller rom. Efter en säsong i vintern har jag lärt mig hemligheten, nu delar jag med mig ;)
Du behöver:
1 l Ekologisk röd mjölk
1 kaka Choklad med mer än 70% cacao
1 vaniljstång
3 msk råsocker
2 cl mintu
2 cl kalua
2 cl cognac
3 dl vispgrädde
1 tsk kanel
Värm upp mjölken utan att koka den. Skär upp vaniljstången och gröp ur vaniljfröna. Lägg i innehållet och vaniljstången i den varma mjölken. Tillsätt den mörka chokladen och råsocker och röt om tills allt smält samman. När du serverar chokladen häll i alkoholen efter smak. Lägg på rikligt med vispad grädde och toppa med kanel. Smakar som en himelsk after eight med inslag av vanilj, kanel och kaffe.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar