22.3.09

FJÄLLETS BÄSTA VARMA CHOKLAD

Har du druckit varm choklad som bara smakar socker eller rom. Efter en säsong i vintern har jag lärt mig hemligheten, nu delar jag med mig ;) Du behöver: 1 l Ekologisk röd mjölk 1 kaka Choklad med mer än 70% cacao 1 vaniljstång 3 msk råsocker 2 cl mintu 2 cl kalua 2 cl cognac 3 dl vispgrädde 1 tsk kanel Värm upp mjölken utan att koka den. Skär upp vaniljstången och gröp ur vaniljfröna. Lägg i innehållet och vaniljstången i den varma mjölken. Tillsätt den mörka chokladen och råsocker och röt om tills allt smält samman. När du serverar chokladen häll i alkoholen efter smak. Lägg på rikligt med vispad grädde och toppa med kanel. Smakar som en himelsk after eight med inslag av vanilj, kanel och kaffe.

Inga kommentarer: