29.3.09

SALLAD MED RÖDBETOR, GETOST- OCH PEPPARROTSCREME OCH ROSTADE NÖTTER SAMT HUMMUS

Blir aldrig fel med färska ekologiska rödbetor, getost och pepparrot i en kombination. Detta är min och min mammas favoriter! 4 pers: 1 huvud romansallad 5 stora ekologiska färska rödbetor 1 pkt sugarsnaps ( finns i bra grönsaksdiskar) cachewnötter 1 pkt färskgetost 2 msk pepparrot 1 burk cremé fraische salt&peppar Lägg salladsbladen i botten av en fin salladsskål, skala och kvarta rödbetorna till en storlek du anser lagom. Koka dem i salt i ca 20 min tills de är tuggmotsstånd i men ändå inte råa. koka upp vatten till dina sugar snaps och låt dem ligga i kokhett vatten i en minut, ta sedan ur dem och lägg dem i iskallt vatten i en minut. På så sätt blir dem ändå krispigare än innan. Värm en torr panna och rosta valfria nötter tlls de blir gyllenbruna. För getost-och pepparrotscremen gäller det bara att blanda färskosten med cremé fraische med pepparrot och salt&peppar. Blanda det väl. Lägg sedan upp allt till en sallad och klick ut dressingen. För att få lite sötna till det kan du välja att ringla över lite honung eller balsamicoglace. Enjoy! HUMMUS: 2 pkt ekologiska kikärtor ca 2 dl majsolja 4 msk tahin (sesampasta) 1 msk spiskummin 1 tsk parikapulver 1 tsk chilipulver 2 stora klyftor vitlök ta fram en stor och bra matberedare, skölj kikärtorna och häll i dem i matberedaren. krossa vitlökslyftarna för att lättare få bort skalet och lägg i dem. Tillsätt olja i omgångar så att hummusen få en krämig konsistens. Häll i Tahin och kryddor och mixa tills den är jämn och fin i konsistensen. Fantastikst att förvara i kylskåået och ha på smörgåsen. Håller sig ett par dagar. Lycka till!

Inga kommentarer: