Sushi är enkelt att göra själv och du kan frossa utan att det blir för dyrt! Dessa tre sorter är väldigt enkla och du kan göra dem själva hemma i ett vanligt kök. Detta recept bör rä
cka till 6 pers.
Du behöver:
4 portioner ris ( behöver inte vara sushiris, går lika bre med basmatiris)
2 dl Vinäger (går bra med vitvinsvinäger)
2 dl socker
sjögräsblad ett paket
en tub wasabi
2 st mogna men inte mjuk avokado
1 ekologisk gurka
2 gula paprikor
1 purjolök
philadelfiaost
majonäs
rostade sesamfrön
Koka riset rätt, utan att det blir för klibbigt, värm vinäger och socker så att sockret löser upp sig. När riset är klart, blanda det med sockervinägern och låt svalna på en plåt så att det inte bildas klumpar.
När riset svalnat, använd dig av sjögräsblad för att göra "nori maki" eller Rullar som man kan kalla det. Lägg sjögräsbladet på en bambumatta och lägg riset längst ner närmast dig en centimeter från kanterna och på halva bladet, ca 1/2 cm tjockt.
placera det du behagar på riset. Lite wasabi om så önskas. lite finhackad gräslök, paprika, avokado och majonäs. eller gurka philadelfiaost och rostade sesamfrön.
Rulla sedan försiktigt ihop bambumattan ifrån dig samtidigt som du trycker försiktigt. Sedan blöter du kanten på sjögräsbladet och rullen är klar för att skäras upp i mindre bitar.
Om du önskar kan du göra mindre bollar av riset och läga på en avokadobit och fästa med lite sjögräsblad.
Till sushi serverar du Kikkomansoya, wasabi, sesamfrön och inlagd ingefära.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar