3.11.08

GRATINRAD ÄGGPLANTA MED GETOST OCH VALNÖTTER

Detta är en lite lyxigare vardagsrätt för den som vågar pröva någonting nytt. Man kan även servera den till fest och är toppen för en som gillar mycket getost!
olivolja
2 stora äggplantor (auberginer)
1 stor påse färsk bladspenat
getost efter smak
2 dl valnötter
4 st ekologiska ägg
2 dl mjölk
salt & peppar
Sätt ugenn på 200 grader och smörj en stor form med olja.
skär auberginen på tvären och salta dem för att suga ur vätska. Placera ut dem i botten av formen. sprid över bladspenat som du förvällt lätt i en stekpanna med salt & peppar.
På spenaten lägger du getost och hackade valnötter. Häll över uppvispade ägg och mjölk och salta och peppra efter smak.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 min.
Servera med en fin grönsallad eller ekologiska tomater.

Inga kommentarer: