11.9.13

Avokadowrap med fetaost och rostade champinjoner


Det blir inte så mycket snabbare och enklare! 
Brödet hittade jag som "libanesiskt pitabröd" Denna sort på rågmjöl vilket är lite nyttigare :) 
Att ha liknande bröd hemma eller i frysen gör det väldigt enkelt när man har idétorka och är väldigt hungrig! Denna rätt tar inte mer än 10 minuter att göra!

4 port Du behöver: 

Wraps, libanesiskt pitanröd 4 st
Salladsblad 8 st gärna lokal sallad eller något som inte är importerad isberg 
Paprika 1 st
Champinjoner ca 2 nävar
Groddar i säsong- 1 paket
Coctailtomater- gärna Svenska ända in i oktober ca 2 nävar
Avokado 1st
Fetaost ca 200 g
Salt&Peppar

Sås:
Hemgjord majo 1 dl som du hittar i mitt recept om hel kronärtskocka
äpple 1 st
torkade örter 2 msk (ta vad du har)
crème fraiche 3 msk

Gör så här: 

Skär champinjoner i mindre bitar, stek i lite olja i stekpanna. krydda med salt&peppar. Skär paprika, tomater och avokado i mindre bitar. Blnada ingredienserna i såsen med skalat och hackat äpple. 
Montera wrapsen genom att lägga salladsblad i botten, grönsaker, groddar, champinjoner, smulad fetaost och sås. Rulla ihop och tugga i dig! Perfekt som matlåda dagen efter som man kan äta som sallad utan bröd.
Om du har andra grönsaker så är det bara fantasin som sätter gränser!
Snabbmat när det är som bäst! 


Inga kommentarer: