Recept för passerade tomater från Kung Markatta |
Min löjligt enkla veganska tomatsoppa
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk oregano
2 msk olivolja
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
1dl havregrädde
Passerade tomater 690 g (1 flaska)
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
salt&peppar
Till servering:
Rågbröd och vegansalami
Gör såhär:
Finhacka lök och vitlök, fräs i oljan tillsammans med oregano och buljongtärning. Tillsätt vattnet när löken börjar mjukna, tillsätt sedan tomater och låt koka på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt havregrädde, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter till och servera med ett gott rågbröd med salami från Vegyness, som tyvärr inte har någon hemsida men säljs på coop.
Andra favoriter med passerade eller krossade tomater:
- Linssoppa
- Indiska grytor
- Gazpacho
- Vegetarisk lasagne
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar