Använde några dagar gammalt surdegsbröd för att göra egna krutonger och blandade dessa sedan till en utsökt sallad med vaxbönorna som jag köpte på torget.
Du behöver:
Vaxbönor 2 nävarEndivesallad 2 st
Salladslök 4 stjälkar
Surdegsbröd 2 stora skivor
Smör 100 g
Vitvinsvinäger 2 msk
salt&peppar
Gör såhär:
Koka vaxbönorna i lättsaltat vatten tills de mjuknat något men fortfarande har kvar tuggmotstånd. Finstrimla endivesallad och salladslök.Skär brödet i cm-tjocka kuber. Sätt på en stor stekpanna på högsta värme, tillsätt smör. Stek krutongerna hårt tills de fått en gyllenbrun färg, salt och peppra. Tillsätt vinägern i slutet över alla brödkrutonger så att de drar åt sig av smaken. Blanda med övriga salladen när de svalnat något och servera! Ät som den är eller kanske med en bit vilt?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar