Balkongen, rensa tidiga trattkantareller och dricka en Brooklyn Lager |
Ingredienser till min trattkantarellsoppa |
4 portioner ca 30 min
Du behöver:Smör 50 g (olja om du vill göra den helt vegansk)
Vitlöksklyfta 1 st
Bananscharlotten 1 st (går bra med gul lök)
Trattkantareller ca 2 liter
Vitt vin 3 dl
Vatten 3 dl
Havregrädde 3 dl
Buljongtärning (svamp eller grönsak- ekologisk)
Salt&peppar
Persilja 1 dl till garnering
Salladslök 1-2 st till garnering
Cheddartoast:
Grovt rostbröd 4 st
Cheddarost (gärna rökt) 4 skivor
använd persiljan och salladslöken även på dessa
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader, finhacka lök och vitlök, ta fram en rymlig gryta, lägg i smör eller olja, fräs lök och vitlök, tillsätt kantarellerna, när de börjar fräsas ordentligt är det dags att tillsätta vinet. Låt det puttra ett par minuter, tillsätt vatten och buljong. Koka ihop och rör om ca 5 min. Tillsätt sedan havregrädde. Mixa med mixerstav, smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk persilja och salladslök. Blir soppan för tjock? Späd ut med lite mjölk eller vatten.Cheddartoast:
Lägg grova brödskivor på en plåt, ringla över lite olivolja, lägg på ost, persilja och salladslök. Grilla i ugnen tills osten är gyllenbrun.
Servera gärna med en kall pale ale eller smakrik ljus lager: På bilden, Brooklyn lager.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar