För mig finns det ingenting annat är EKOLOGISKA ägg! Frigående utomhus från närliggande gårdar är självklart att föredra! Man märker stor skillnad på kvalitet, färg och konsistens på "vanliga ägg" och ekologiska.
Men nu till frågan- vad är det perfekta kokta ägget? Såg en bild på Instagram från min vän Sofia som ansåg sig ha fått det bästa resultatet. Hur gjorde du? Jag hörde tips på tiden 4.20 minuter, att låta äggen koka upp och sedan ta bort de från plattan och ligga i vattnet i 7 minuter. Att röra om medan de kokar osv. Finns det några regler som alltid fungerar?
3 kommentarer:
Här låter vi äggen ligga med i kastrullen från start och när vattnet kokat upp sänker jag värmen något och låter koka i 5 minuter. Vi vill ha helt(!) fast vita, med krämig gula. Funkar på vår spis, men upplever att det varierar från häll till häll. Trevlig helg!
Det låter som ett sätt som vi har jobbat med också ;) Synd att ni har kasserat er äggkokare!
Fick tips för induktionshäll- 7 minuter på 7:an. Ska testas i Fjällbacka!
Äggkokaren lever, men jag hatar den! Ytterligare än pryl i "maskinparken" som samlar damm och dessutom orsakar brännskador vid felhantering. Inget för mig...känns som ett sätt för män att göra köket lite roligare...äggkokare liksom!? Haha, ja ja, smaken är som baken. Trevlig helg!
Skicka en kommentar